GrID Program Center

Här kan ni ta del utav allt som GrID har att erbjuda i form av programvarulösningar från oss själva eller licensfria alternativ från tredje part. Allt vi marknadsför på våran hemsida är fri från all sorts reklam. En del av våra intäkter går även till alla OpenSource utvecklare som vi listar nedan.

OBSERVERA!

Ni får endast dela med er utav OPENSOURCE och CLOSEDSOURCE lösningarna till andra. Vilket innebär att allt annat som är tillverkat av oss – markerat LICENS – är något ni INTE får fildela med obehöriga.

Windows

Vissa program kan fungera med äldre system men vi tar bara med program som åtminstonde fungerar med Windows 8

Windows 8/8.1/10

DeskPins

DeskPins låter dig välja ett eller flera fönster som alltid ska synas. Ett användningsområde är när man till exempel vill ha en video fullskärm och kunna anteckna samtidigt på datorn.

DeskPins v1.32

Fungerar med Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10

Kan behövas att ni manuellt installerar: Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)

OPENSOURCE
Elias Fotinis

D-LAN

D-LAN låter er fildela och chatta över LAN med varandra på kontoret och fungerar utan server. Observera att detta INTE är en ersättare för ett målnsystem som Google Drive där flera kan arbeta samtidigt på ett dokument.

D-LAN v1.1.0

Fungerar med Windows 8, Windows 8.1, Windows 10

OPENSOURCE
Greg Burri

7-Zip

7-Zip är ett komprimeringsprogram som låter er skapa, öppna och extrahera .zip eller andra komprimerade arkiv snabbt och enkelt.

7-Zip 18.0.1

Fungerar med Windows Vista, Windows 7,  8, Windows 8.1, Windows 10

Tixati

Tixati är ett torrent fildelningsprogram. Detta är bra ifall man vill dela med sig av större filer på kontoret utan att behöva att tänka på om källan – dator eller server i det här sammanhanget – är igång då det finns fler än en dator som har filen redo.

Tixati 2.57.1

Fungerar med Windows XP, Windows Vista, Windows 7,  8, Windows 8.1, Windows 10

ClipX

ClipX sparar historiken över “kopiera” (ctrl+c) , “klipp ut” (ctrl + x) och “klistra in” (ctrl + v) funktionerna i windows så att du snabbt och enkelt kan återanvända text som du tidigare kopierat eller klippt ut. Ni kommer enkelt åt er historik genom att klicka på ikonen som ser ut som en gul portfölj med ett dokument vid sidan nere vid klockan på start menyn.

ClipX 1.0.3.8 x86

Fungerar med Windows XP, Windows Vista, Windows 7,  8, Windows 8.1, Windows 10

CLOSEDSOURCE
Francis Gastellu

noVNC

Med noVNC kan ni fjärrstyra en dator från eran mobil, surfplatta eller en annan dator så länge enheten har en webbläsare som kan visa HTML5. Programmet kräver att man är lite teknisk lagd och förstår sig på programmering.

noVNC 1.0.0

Fungerar med Windows Vista, Windows 7,  8, Windows 8.1, Windows 10, Linux, Grid OS Null

OPENSOURCE
Joel Martin/noVNC Team

linux

GrID OS (i produktion)

GrID OS Null

GrID OS är ett operativsystem som har allt en kontorsdator behöver och lite till. Första utgåvan som kommer släppas heter Null.

LICENS
GrID